Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές, για το πλύσιμο των λευκών σας ειδών.
1. Ομαδοποιήστε τα άπλυτα ρούχα σας, βάση του χρώματος και του υφάσματος. Επίσης, βάλτε σε διαφορετική πλύση τα βαμβακερά και σε άλλη τα συνθετικά ή τα ευαίσθητα, καθώς έχουν διαφορετικές ανάγκες.
2. Απορρυπαντικό και μαλακτικό. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ περισσότερο από όσο χρειάζεται. Όχι μόνο δεν θα καθαρίσουν τα σεντόνια σας, αλλά θα κόψει και το χρώμα.


3. Ακολουθείστε πάντα τις οδηγίες χρήσεως. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μην υπερβείτε τους 40ο C, αν θέλετε να κρατήσετε τα λευκά σας είδη για μεγαλύτερο διάστημα. Στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες το βαμβακερό ύφασμα αρχίζει και φθείρεται.
4. Μην υπερφορτώνετε τον κάδο με περισσότερα ρούχα από το κανονικό. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην πλυθούν καλά τα ρούχα σας
5. Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό για τα λευκά σας είδη. Μπορεί να αποδυναμώσουν τα χρώματα και να φθείρουν τις ίνες
6. Μόλις τελειώσει το πλυντήριο, βγάζετε τα ρούχα αμέσως και τα απλώνετε ή τα βάζετε στο στεγνωτήριο. Δεν τα αφήνετε ποτέ μέσα καθώς ενδέχεται να πάρουν μυρωδιά μούχλας.
7. Για να κρατήσετε τα λευκά σας είδη για περισσότερο καιρό, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 3 σετ. Το ένα που θα στρώνετε στο κρεβάτι, το δεύτερο που θα είναι για πλύσιμο και το τρίτο στο ντουλάπι σας.
8. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε ένα επίστρωμα μεταξύ του στρώματος και των σεντονιών σας, το οποίο θα πλένετε τουλάχιστον μια φορά τους 3 μήνες.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba